Salabanan.se


Historik

Salabanan är en 800 meter helasfalterad motorbana med tillhörande anpassade verksamhetsbyggnader. Motorsport i olika former och på olika underlag har utövats på denna plats sedan mitten av 80-talet. Det började med en kul jordbana på en bit åkermark. Ett glatt gäng bildade Sätrabrunns motorklubb. Banan kommersialiserades successivt. I början av 2000 låg mycket fokus på äventyrlig eventverksamhet. 2011 helasfalterades motorbanan och bankörning med bil och MC samt gokart var stort fokus under ett par år.

Sedan 2014 ägs anläggningen av Johan och Christina ”Tina” Teden. Huvudfokus har sedan december 2014 varit Riskutbildning för körkortstagare och företag. Vi kan idag mycket stolt konstatera att våra Riskutbildare på Salabanan hunnit utbilda snart 38 000 glada bilskoleelever och privatister på väg mot körkortet. Från maj 2024 drivs och genomförs Riskutbildningsverksamheten av en av de största trafikskolorna i Västerås, Mälarstadens Trafikskola. 

Under sommarhalvåret kan banan hyras för motorsport samt hyrkart för förbokade grupper. Då träffar ni oss två, Johan och Tina Teden.

Vi alla på Salabanan verkar för att vara en god samhällsaktör och erbjuda både nytta och nöje i vackra Sätrabrunn.

Mälarstadens Trafikskola driver och genomför Riskutbildningen på Salabanan

Från 6 maj 2024 drivs och genomförs Riskutbildningsverksamheten av ev av de största trafikskolorna i Västerås, Mälarstadens Trafikskola.

Riskutbildningsverksamheten ska bidra aktivt till Nollvisionen, det vill säga att ingen ska dödas eller skadas allvarligt i trafiken. En säker trafik där människor visar riskmedvetenhet och hänsyn till varandra. Tillsammans räddar vi liv!

Vi Riskutbildare från Mälarstadens Trafikskola som jobbar här är

Carola, Daniel, Sandra och Ulrika
Trafiklärare och specialutbildade som Riskutbildare för risk1 & risk2 - B-behörighet.

Annica
Tillståndshavare för Riskutbildningen på Salabanan, utbildningsledare, trafiklärare och Riskutbildare för risk1 och risk2

Micke
Tillståndshavareför Riskutbildningen på Salabanan, Trafikskolechef, trafiklärare och Riskutbildare för risk1 och risk2 för b-behörighet och MC

Varmt välkomna till oss hälsar vi!


Följ oss på Facebook!