Riskutbildning

Här bokar du obligatorisk Riskutbildning 2/Halkbana och Riskutbildning 1/Teori för B-behörighet


Pris Risk 2 Praktik/halkbana: 2 000 kr
Minibuss från Enköping, Västerås, Uppsala & Sala och fika kostar inget extra.

Pris Risk 1 Teori: 700 kr

Pris Risk 1 & 2 på samma dag: 2600 kr
Minibuss till och från Uppsala, Västerås och Sala, samt lunch och fika ingår

Onlinebokning, Gör så här:

1. Välj tjänst som du vill boka: exempelvis ”Halkbana Risk 2 inkl. buss Uppsala ToR”

2. Välj vecka och klicka på den lediga tid du vill boka

3. Fyll i dina uppgifter och bekräfta bokningen. Glöm inte att fylla i just ditt mobilnummer så att vi snabbt kan nå dig samma dag om det skulle vara något. Du är nu bokad! Boka för fler personer? Upprepa samma rutin. Fullständiga uppgifter krävs för alla som bokas.

4. Förbered dig. Läs Frågor och svar om din riskutbildning nedan. Passets starttid i bokningskalendern är den exakta avgångstiden för Salabanans egen minibuss från den ort du bokat din ToR resa från.


Frågor och svar om din riskutbildning

Vad gäller om jag behöver tolkhjälp?

All utbildning sker på svenska. Du behöver vara kunnig i det svenska språket både i tal och förståelse då stor del av utbildningen sker via diskussioner. Behöver du tolkhjälp? Ring oss på 070-818 56 78 så bokar vi in en plats för dig och din tolk/översättare. Du är själv ansvarig för att ha med ngn som agerar tolk.  Tolken/den person som hjälper till med översättning kan vara en kompis som är bra på svenska och med fördel har svenskt körkort.

Need for interpretation?
All education is in Swedish. You need to be proficient in the Swedish language, both in speech and comprehension, as much of the education is done through discussions. Do you need interpretation help? Call us at 070-818 56 78 and we will book a place for you and your interpreter. The interpreter can be a friend, and it is an advantage if the person have a Swedish driving license.

Hur bokar jag plats på Salabanans gratisbuss? När och var hämtas jag upp i Uppsala, Västerås, Enköping och Sala?

Hur sker betalning?

Vi tar betalt vid ankomst till Salabanan, du kan betala med kontanter och kort, observera att vi inte fakturerar i efterhand.

Vilka avbokningsregler gäller?

Avbokning måste ske minst 48 timmar innan bokad tid. Om du inte avbokar minst 48 timmar innan och uteblir faktureras hela beloppet för den bokade riskutbildningen.
Vid sjukdom skall utbildningen avbokas innan starttid. Du skall även skicka ett läkarintyg till Salabanan inom 7 dagar. Om vi inte svarar när du ringer och anmäler sjukdom, tala in ett tydligt meddelande på telefonsvararen så ringer vi upp.

Hur går riskutbildningarna till?

Inskrivning och betalning
Vi börjar alla utbildningar med att alla elever skrivs in. Du behöver ta med giltig legitimation.
Det går bra att betala med kort eller kontanter. Har du redan betalat via din trafikskola så har vi det noterat sedan innan. Påminn oss gärna om det isf. så det blir rätt.

Upplägg för Riskutbildning del 2/Halkbana för b-behörighet
Utbildningen är 3 timmar exkl. rast.  Utbildningen är mer upplevelsebaserad och praktisk. Du behöver vara i slutskedet av din körkortsutbildning för att kunna tillgodogöra dig kursen samt bli godkänd.
Utbildningen är uppdelad i två huvudmoment:
I vår Upplevelsehall kommer du bland annat få en förståelse för hur hastigheten påverkar utgången av en olycka. I vår krocksläde får du känna påfrestningen av en krock i låg hastighet. Vi kommer också prata om däck och dess egenskaper. Du får även prova hur det känns att vara uppochner i vår voltbil.
Ute på vår motorbana sker den praktiska körningen. Vi har Volvobilar som är automatväxlade med ABS och antisladdsystem, samt utrustade med Skid-Carsystem. Detta är ett system där vi kan reglera hur mycket grepp bilen skall ha mellan däck och vägbana. Under körmomentet sitter alltid lärare med i bilen tillsammans med eleverna. De praktiska övningarna handlar om att få förståelse för hur hastigheten påverkar svårighetsgraden av din körning och hur lång Stoppsträcka du får.

Upplägg för Riskutbildning del 1/Teori för b-behörighet
Utbildningen är 3 timmar lång, teoretisk och hålls i vår teorisal på övervåningen av huvudbyggnaden. Här fokuserar vi på föraren och diskuterar riskfaktorer som till exempel påverkan av stress, trötthet, droger, mobiltelefon osv. Utbildningen varvas mellan lärarledd utbildning, diskussioner och gruppövningar. För att bli godkänd på riskutbildning del 1 krävs att du aktivt deltar.

Upplägg för Riskutbildning del 1 och 2 på samma dag
Dagen kommer bestå av en kort introduktion om upplägget för dagen. Sedan startar vi dagen med antingen Risk1 eller Risk2. Sedan blir det en ca 30 minuters lunchrast. Dagen avslutas sedan med kvarvarande kurs. Godkänt kursresultat registreras till Transportstyrelsen per omgående efter avslutade kurser. 
Till lunch serveras en lunchbaguette med ost och grönsaker, samt dryck. Detta ingår i priset.
Se beskrivning ovan om upplägg för Riskutbildning del 1 respektive del 2.

Fika: Kaffe, the, saft, frukt och kakor finns tillgängliga under samtliga utbildningar. Det bjuder vi på. Det finns även möjlighet att handla Billys pizza, läsk/energidryck, mineralvatten, chips och kexchoklad för den om vill.

Hur registreras mitt godkända resultat?

Följ oss på Facebook!